Kuinka paljon sokerointi sattuu?

Kuinka paljon sokerointi sattuu?

Sattuuko sokerointi?

Tämä on yksi yleisimmistä kysymyksistä, jonka kohtaa niin kauneushoitoloissa kuin kahvipöytäkeskusteluissa (jos sokerointi sattuu puheeksi😉 ).

Sokerointimassa ei itsessään ole kuumaa tai sisällä mitään ainesosia, joka voisi kirvellä tai aiheuttaa iholle tuntemuksia. Täytyy kuitenkin muistaa, että sokerointimassa irroittaa karvat ihan juurineen, ja irroitustilanne on useimmille se, joka kirpaisee. Muuten sokeroinnin jälkeen ei koeta kivuntunnetta.

Juurineen irrottaminen tekee sokeroinnista erityisen tehokkaan tavan, mutta jotkut kokevat sokerointikerroilla kipua - mutta kuinka kovaa?

Yleisimmät kipukohdat ovat kainalot sekä intiimialue. Kainaloiden iho on ohutta ja sisältää paljon rauhasia ja hermoja ja täten eroaa paksusta säären tai reiden ihosta. Voisi ajatella, että kun karva joutuu tulemaan säären paksumman ihon 'läpi', se sattuisi enemmän, mutta käytännön tutkimukset osoittavat, että ohuemmilla ihoalueilla kipukynnys on usein herkempi.

Toisaalta, karvan juurituppi heikkenee ja pienenee kerta kerralta, jolloin sokeroinnin hetkittäinen nipistys myös helpottaa ajan kuluessa ja sokerointikertojen kasvaessa.

Voidaan siis todeta, että kipukynnys on aina henkilökohtainen ja sama toistuu myös sokeroinnissa.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.